mandag 3. februar 2014

litt mindre tapet, litt mer mur..

Min kjære tok på lørdag med seg vår datter på hytta, slik at jeg fikk sydd ferdig noen kostymer til et par nevøer jeg hadde lovt skulle være ferdig i januar. Men når jeg hadde vinket mann og barn avgårde fikk jeg et akutt behov for å gjøre noe i huset. Tida alene i huset måtte utnyttes. Tre og en halv vegg i stua har hvitmalt stygg strietapet. Veggen mot naboen er av mur, og halve veggen har jeg tidligere fått mannen til å rive av ti lag med tapet av, for så å male. Nå har jeg irritert meg over halv vegg med mur og halv vegg med strietapet, delt opp av en stripe murvegg med en vedovn framfor. 
Så da pirket jeg forsiktig (med kniv) på den tapetserte murveggen, og fant at tapet var veldig løst. Kort tid etter var gulvet fylt av flere lag tapet og aviser fra 1955. 
Har latt de få bitene av avis som satt godt fast på veggen få henge igjen inntil videre. Kanskje lar jeg være å male veggen, selv om det var det som var planen. Litt fint med rå murvegg også.  Det skal sies at når man setter igang å rive tapet, er det lett for at det smitter over på andre vegger. Jeg tømte bokhyller for bøker, skrudde løs bokhyllene fra neste vegg og fikk de flytta utpå gulvet slik at jeg fikk revet av mer strie. Det såg nemlig ut som jeg traff på en gammel tapet under alle disse lagene som kunne være fin. Det var i allefall unnskyldingen.
Tapeten jeg trodde kunne være fin var ikke det. Nå må vi på gipsplatehandel. 
Jeg lot det derfor være med disse veggene, tar de to siste ved neste anledning. Men hurra for en og en halv strievegg mindre! 

Hvordan det gikk med kostymene? De gjorde jeg nesten ferdig på søndag. Mangla noe stoff, men nevøene skal få kostymene sine veldig snart! 
Og hva sa mannen, som var uten mobildekning og dermed ikke visste hva som foregikk, når han kom hjem på søndagen? Joda, veldig fornøyd var han. Kanskje mest fordi jeg hadde rydda plass til et eget sted for platespilleren. Tror han vil trives i det hjørnet.

Håper helgen din var fin!
:)

7 kommentarer:

 1. SÅ utrolig fint det ble. jeg synes det øverste bildet bare ser helt lekkersmekkert ut. Dere bør beholde den sånn!! digger også stolen og platespiller-bordet! Og så mye man kan rekke når man blir inspirert og får ånden over seg, deilig følelse! Ha en fin kveld (:

  SvarSlett
 2. Platespiller veggen så jo veldig kul ut, og enig med deg i at det er fint å bli kvitt litt strie!
  Hørtes ut som en effektiv helg:-)

  SvarSlett
 3. Hehe du får ting gjort! Det er kjekt når en får ånden over seg og får til så store forandringer. Så er det jo ingen veg tilbake når en først har begynt heller! LIkte godt den rå murveggen jeg!

  SvarSlett
 4. hehehe skal si du er effektiv, men har man først satt igang så er det bare å stå på :-)

  SvarSlett
 5. gøy med forandringer.
  ble fint!
  :)

  beste hilsener fra
  Åpent^hus

  SvarSlett
 6. hihi det ene tar som regel det andre,sånn er det her i huset også.
  Jeg gikk bananas for ca ett år siden og rev ned det jeg kunne av gammel strie tapet,det var godt for sjelen og innemiljøet.

  Men å finne betong vegg og avis bak er jo som å finne en liten del av regnbuen spørr du meg,det ble kjempe fint hos deg=)

  Ha en fin fin uke

  SvarSlett
 7. Wow, den veggen var helt rå! Litt alenetid er ikke å forakte innimellom;-) Bra jobba!

  God helg, du nygifte, fine frue:-)

  SvarSlett